V Rusku začala vysielať prvá moslimská televízia

20.08.2012 Celý región

Moskva 20. augusta (TASR) - V Rusku začala vysielať prvá verejná moslimská televízia, oznámila dnes ruská agentúra RIA Novosti.

Televíznu stanicu Al-RTV založili najväčšie moslimské organizácie pôsobiace v Rusku, ktoré budú kontrolovať jej činnosť prostredníctvom verejného riadiaceho orgánu.

Projekt bude financovaný nielen z majetku zakladateľov, z príspevkov individuálnych darcov a podnikateľských subjektov, ale aj z grantov ruskej vlády.

Podľa iniciátorov projektu má kanál s nepretržitým 24-hodinovým vysielaním šíriť náboženské a duchovné hodnoty islamu. Pre začiatok bude vysielať v šiestich ruských prevažne moslimských regiónoch: v Baškirsku, Tatársku a v šiestich republikách severného Kaukazu. Do budúcnosti sa ráta s rozšírením pokrytia aj do ďalších krajín Spoločenstva nezávislých štátov (SNŠ).

Televízia Al-RTV začala vysielať v nedeľu na záver moslimského pôstneho mesiaca ramadán. Do svojej programovej ponuky ju zaradil aj najpopulárnejší ruský poskytovateľ satelitnej televízie Trikolor TV.
 

Vyberte región